Plan Hibah Takaful AIA 2021

PERLINDUNGAN SEHINGGA 600% UNTUK KEMATIAN AKIBAT KEMALANGAN

AIA akan membayar dua kali ganda jumlah perlindungan jika anda mati akibat kemalangan, tiga kali ganda jika kemalangan berlaku dalam pengangkutan awam dan enam kali ganda jika anda mati akibat bencana alam.

PERLINDUNGAN KETIKA HAJI DAN UMRAH

AIA akan membayar 200% daripada jumlah dilindungi jika anda mati semasa melakukan Haji atau Umrah.

DAPATKAN LEBIH GANJARAN BERSAMA AIA VITALITY

Selagi anda mengekalkan kesihatan anda bersama AIA Vitality, anda akan menikmati amaun tambahan yang akan dibayar kepada anda setiap tahun, sehingga 10% daripada jumlah semasa anda yang terkumpul akaun takaful. Pada masa yang sama, anda boleh menikmati tambahan 30% daripada akaun takaful yang terkumpul yang akan dibayar kepada anda atas pencapaian hidup anda.

PILIHAN UNTUK TEMPOH PERLINDUNGAN DAN TEMPOH CARUMAN

Anda mempunyai fleksibiliti untuk memilih panjang tempoh perlindungan dan tempoh caruman anda, bergantung pada komitmen dan aspirasi kewangan anda untuk orang yang anda sayangi.

DAPATKAN GANJARAN UNTUK PENGURUSAN KEWANGAN ANDA YANG BAIK

AIA akan kreditkan peratusan caruman tahunan anda setiap 2 tahun ke dalam dana akaun takaful, selagi anda membayar caruman anda pada masanya, sehingga 3% daripada caruman tahunan anda. Jika anda kekal membayar caruman anda tepat pada masanya, jumlah tambahan sehingga 15% daripada nilai akaun anda dalam Dana Akaun Peserta akan dibayar kepada Akaun Legasi anda. Faedah ini akan dibayar daripada dana Pengendali Takaful sebagai hibah (hadiah).

KONGSIKAN LEGASI ANDA KEPADA KOMUNITI

Tiada perasaan yang lebih baik daripada perbuatan memberi, terutama memberi dan membantu mereka yang memerlukan – dengan rider tambahan yang dilampirkan, kami akan membayar jumlah dilindungi rider ini kepada organisasi amal yang anda pilih sekiranya anda meninggal dunia atau mengalami Hilang Upaya Menyeluruh dan Kekal.

Committed To Helping Our Clients Succeed

Cara Dapatkan Plan Hibah Takaful AIA

Tentukan Jumlah Perlindungan

Dapatkan Quotation dan Review

Submit Pendaftaran

Berapakah Yang Perlu Saya Bayar Untuk Plan Hibah Takaful AIA?

Caruman adalah tetap berdasarkan jumlah perlindungan dan plan yang dipilih. Jadual di bawah menunjukkan contoh kadar caruman sebulan dan manfaat  untuk lelaki tidak merokok berumur 30+ tahun dengan kesihatan standard, dengan umur matang / tempoh perlindungan sehingga umur 70:

Manakala adual di bawah menunjukkan contoh kadar caruman sebulan dan manfaat  untuk wanita tidak merokok berumur 30+ tahun dengan kesihatan standard, dengan umur matang / tempoh perlindungan sehingga umur 70:

Dapatkan Quotation PERCUMA khas untuk anda hari ini & Dapatkan Perlindungan Covid Secara PERCUMA!

Soalan-Soalan Lazim

Apa yang boleh kami cadangkan adalah memulakan dengan caruman yang kena dengan bajet yang sedia ada dahulu secara kecil-kecilan kemudian tambah atau gandakan mengikut perubahan gaya hidup. Nilai caruman dapat disesuaikan dengan kepentingan tertentu seperti berapa jumlah perlindungan yang diperlukan dan sebagainya.

Lebih baik ada sedikit, daripada tidak ada lansung.

Di sepanjang dekad pengalaman kami, kami menyaksikan banyak keluarga yang menderita kerana mereka lansung tidak mempunyai apa-apa perlindungan asas. Jadi cuba pertimbangkan.

Sekiranya anda menghadapi kecemasan secara tiba-tiba, sudah pasti anda amat memerlukan wang tunai di tangan dengan segera. Walau bagaimanapun, mari kita meletakkannya seperti ini. Hanya ada beberapa jumlah wang tunai yang sepatutnya kita pegang.

Sekarang, jika anda mengikuti garis panduan mudah perancangan kewangan. 3, 6 atau 9 bulan perbelanjaan adalah jumlah tunai paling maksimum yang perlu ada bagi seseorang individu. Lebih dari itu, wang yang anda miliki sebenarnya telah kehilangan nilai.

Anda lihat, ada satu konsep yang disebut inflasi. Dari semasa ke semasa, inflasi mula memakan wang tunai kerana wang tunai tidak bertambah. Apa yang perlu dilakukan adalah untuk memastikan wang tunai digunakan agar menjadi sesuatu yang lebih baik.

Oleh itu, apabila kita bercakap mengenai penggunaan wang tunai, sudah tentu kita berbicara secara khusus mengenai wang tunai yang berlebihan. Lebihan simpanan 3, 6, dan 9 bulan atau perbelanjaan yang perlu ditanggung.

Apa-apa yang lebih dari itu harus digunakan dalam pelaburan atau memastikan pendapatan pada masa depan dijamin. Perkara terpenting dalam hidup adalah memastikan pendapatan terjamin dan jika anda tidak mempunyai pendapatan, berapa lama wang rizab yang terakhir anda peroleh akan bertahan?

Itu adalah soalan yang sangat penting untuk ditangani.

Berapa lama pendapatan anda dapat bertahan dengan wang tunai simpanan yang anda ada?

Oleh itu, pastikan anda mempunyai pendapatan perlindungan, dan memastikan bahawa semua wang tunai yang berlebihan digunakan atau disalurkan kepada pelaburan supaya berkembang lebih cepat daripada inflasi. Sekiranya anda tidak mengatasi inflasi, anda pasti akan kehilangan wang. Ini adalah konsep mudah yang perlu difahami.

Anda mungkin mempunyai banyak aset atau mungkin anda ada pelbagai sumber pendapatan, sebab itulah anda mungkin tidak merasakan keperluan untuk memiliki TAKAFUL. Bagaimanapun cuba anda lihat, TAKAFUL adalah alat yang biasa digunakan bagi melindungi jaminan kehidupan pada masa akan datang.

Salah satu jaminan terbesar dalam hidup adalah: kita semua akan meninggal dunia. Kita semua akan tiba ke destinasi yang sama, akhirat. Tak semua orang suka cerita tentang mati kan? Tapi, itulah kenyataan!

Anda lihat hanya ada satu soalan yang perlu anda jawab…

Apa yang akan berlaku terhadap ahli keluarga anda apabila kita tidak lagi berada di dunia ini?

Sekiranya anda memikirkannya, apa yang berlaku adalah apabila anda tidak berada di sana lagi, keluarga anda akan mula menggabungkan semua aset dan semua perniagaan, cuba mencari sendiri apakah kaedah yang betul untuk menanganinya.

Mengapa kita tidak menjadikan proses itu lebih mudah untuk mereka. Mengapa kita tidak memastikan bahawa mereka tidak perlu risau mengenai wang tunai?

Cuba anda lihat, perkara yang paling penting dalam hidup bukanlah aset. Sebenarnya Ia adalah wang aliran tunai (cash flow)

Ini untuk memastikan supaya anda mempunyai pendapatan; duit sedia ada yang dapat digunakan, macam duit gaji bulan-bulan, agar menjadi tempat bergantung buat keluarga.

Ia bukan aset. Tidak ada yang bergantung pada aset, setiap orang bergantung pada pendapatan.

Perancangan kewangan memastikan bahawa mereka mempunyai pendapatan cair, bermaksud pendapatan berterusan.

Itulah tujuan TAKAFUL yang sebenarnya untuk memastikan sesebuah keluarga itu mempunyai pendapatan berterusan, untuk terus menjalani gaya hidup seperti sekarang.

Apa yang dilakukan oleh TAKAFUL hanyalah dengan menggantikan wang pendapatan anda.

Polisi TAKAFUL dilengkapi dengan tempoh masa percubaan selama 15 hari. Ini adalah jangka masa di mana pemilik baru polisi TAKAFUL boleh memberhentikan polisi tanpa sebarang caj dan semua wang pembayaran akan dikembalikan.

TAKAFUL sebenarnya dibuat oleh orang kaya untuk mereka yang kaya agar tetap kekal kaya. Jika anda lihat, kebanyakan keluarga yang kaya takut kehilangan kekayaan mereka. Ini boleh jadi malapetaka seperti gempa bumi, taufan ataupun rompakan harta benda.

TAKAFUL ini dibina oleh orang kaya untuk orang kaya. Fikirkanlah, anda mempunyai basikal dan anda mempunyai kereta, mana yang anda mahukan untuk dilindungi dengan TAKAFUL? Jawapannya yang jelas adalah kereta, kerana kereta itu mempunyai nilai yang lebih tinggi.

TAKAFUL bukan untuk anda sekiranya anda tidak mempunyai apa-apa. Sekiranya anda tidak kehilangan apa-apa, anda tidak ada benda untuk diTAKAFULkan. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai sesuatu yang penting, ia perlu ada TAKAFUL. Tidak ada ragu-ragu mengenainya.

Sekiranya anda mempunyai bangunan bernilai 100 juta, tidakkah anda akan melindunginya dengan TAKAFUL? Oleh itu, sila fahami kepentingan TAKAFUL.

Di Malaysia, syarikat pengendali takaful dilindungi oleh PIDM. Bermaksud sekiranya syarikat TAKAFUL muflis, wang pampasan dan manfaat akan diuruskan oleh PIDM. Baca lanjut di sini.

Kerajaan melindungi syarikat TAKAFUL mereka kerana mereka tahu TAKAFUL adalah sandaran yang diperlukan untuk perancangan kewangan rakyat. Syarikat TAKAFUL juga biasanya membeli TAKAFUL dari syarikat TAKAFUL khas lain untuk melindungi diri mereka sendiri.

Juga, negara-negara tertentu mempunyai peraturan yang adalah untuk memastikan bahawa pelanggan dilindungi oleh cara syarikat TAKAFUL membeli masing-masing lain keluar. Jadi jika syarikat TAKAFUL akan pergi di bawah, syarikat TAKAFUL lain akan mendapat bersama dan menyokong syarikat yang menderita.

Anda Keutamaan Kami

Testimonial Klien

Saya rasa amat senang hati setelah membuat dokumen hibah harta untuk anak saya. Saya juga telah melantik penjaga yang sah jika berlaku sesuatu terhadap saya. Semoga urusan ini memudahkan urus harta pusaka selepas saya tiada nanti. Insya Allah
Puan Lisa
Pulau Pinang
Saya telah lama menjalankan perniagaan dan ianya agak stabil. Saya sudah lama mahu membuat dokumen urus harta pusaka atau hibah harta saham syarikat yang saya miliki. Saya amat berpuas hati kerana telah mendapatkan penyelesaian tentang Private Trust dimana ia dapat menyelamatkan harta saya dari terbeku dan ia dapat dimanfaatkan oleh waris saya yang lain.
Tuan Ammar
Johor

Dapatkan Quotation PERCUMA khas untuk anda hari ini & Dapatkan Perlindungan Covid Secara PERCUMA!